recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Italiaanse runderlappen

Hoofdgerecht
2 personen
105 min
Ingrediënten
  • - verse oregano (1 eetlepel)
  • - chilipoeder (1 theelepel)
  • - vleesbouillon (1 dl)
  • - rode wijn (0.75 dl)
  • - boter (25 g)
  • - knoflook (1 teen)
  • - ui (1 )
  • - tomaten (2 stuks)
  • - magere runderlappen (300 g)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Serveer met pasta en sperziebonen.
  • 2 Voorbereiding: Ontvel de tomaten en verwijder de zaadjes; Hak de verse oregano fijn.
  • 3 Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
  • 4 Snijd de tomaten in reepjes.
  • 5 Pel de ui en knoflook en snijd ze in plakjes.
  • 6 Verhit de boter in een braadpan en bak de runderlappen op matig hoog vuur in zo’n 5 minuten bruin.
  • 7 Bak de ui en knoflook even mee.
  • 8 Schenk langs de rand van de pan de wijn en bouillon erbij.
  • 9 Voeg het chilipoeder, oregano en zout en peper toe en stoof de runderlappen afgedekt op heel zacht vuur (op een vlamverdeler) in circa 2-3 uur gaar.
  • 10 Wijntip: Sappige rode wijn (Chianti, Côtes du Rhône, Côtes du Ventoux).
  • 11 Vervangtip: U kunt ook tijm gebruiken in plaats van oregano.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.