recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Italiaanse salade van Conference en Gorgonzola

Voorgerecht
4 personen
15 min
Ingrediënten
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - conference peren (2 )
  • - gorgonzola (150 gram)
  • - kleine stengels bleekselderij (2 )
  • - hazelnoten (2 el)
  • - foccacciabrood (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven en bak het brood af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 2 Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan en hak ze daarna grof.
  • 3 Schil de bleekselderij met een dunschiller en snijd in dunne plakjes.
  • 4 Snijd de gorgonzola in kleine blokjes en verdeel in vieren.
  • 5 Snijd de peren zonder te schillen in de lengte doormidden en verwijder het klokhuis.
  • 6 Snijd een klein plakje van de buitenkant van de peer ter hoogte van het klokhuis voor de stabiliteit en leg de peren met de schil naar beneden op de snijplank.
  • 7 Druk de gorgonzola in de plekken waar de klokhuizen zaten.
  • 8 Pak de peren op en doop de gorgonzola in de gehakte hazelnoten.
  • 9 Leg ze op de borden met de hazelnoten omhoog, besprenkel met de bleekselderij, overgebleven hazelnoten, versgemalen peper en olijfolie.
  • 10 Serveer met het brood.