recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Italiaanse stokbroodsandwich met tonijn

Lunch
2 personen
10 min
Ingrediënten
  • - water (1 eetlepel)
  • - zwarte olijven zonder pit (6 stuks)
  • - kappertjes (1 eetlepel)
  • - bosuitje (1 stuks)
  • - komkommer (0.5 stuks)
  • - gemengde sla (50 g)
  • - knoflookmayonaise (4 eetlepels)
  • - klein stokbrood (1 stuks)
  • - tonijn op olie (uit blik) (400 g)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Snijd de komkommer in plakjes; Snijd de bosuitje in dunne ringetjes; Snijd de zwarte olijven zonder pit in vieren.
  • 2 Giet de tonijn af en verdeel de vis in stukjes.
  • 3 Halveer het stokbrood en snijd de helften overlangs open.
  • 4 Bestrijk de onderkant met 0,25 deel van de mayonaise en verdeel de sla, komkommer erover.
  • 5 Leg de stukjes tonijn erop.
  • 6 Roer in een kommetje de rest van de knoflookmayonaise met de afgemeten hoeveelheid water, de uiringetjes en de kappertjes tot een dressing.
  • 7 Voeg zout en peper naar smaak toe en schep de dressing over de tonijn.
  • 8 Maal er nog wat peper boven en leg de olijven erop.
  • 9 Leg de bovenkant van het stokbrood erop.
  • 10 Wijntip: frisse witte wijn (Soave, Edelzwicker, Muscadet).
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.