recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Italiaanse vis met raapsteeltjes

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - raapsteeltjes (500 gram)
  • - knoflook (1 teen)
  • - ui (1 )
  • - gerookte spekblokjes (50 gram)
  • - tomaten (3 )
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - bloem (4 eetlepels)
  • - visfilet toscane (400 gram)
  • - tafelaardappelen (800 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
  • 2 Kook de aardappelen in 20 minuten gaar.
  • 3 Zorg dat u een stuk visfilet per persoon heeft.
  • 4 Wentel de stukken vis door de bloem en bak ze in een koekenpan met olijfolie in 8-10 minuten gaar.
  • 5 Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in reepjes.
  • 6 Bak de spekblokjes in een wok zachtjes uit.
  • 7 Snijd de ui in partjes.
  • 8 Pers de knoflook.
  • 9 Bak de ui en knoflook zachtjes glazig.
  • 10 Voeg de raapstelen en tomaatreepjes toe en laat de raapstelen 3-4 minuten al omscheppend slinken.
  • 11 Schep de raapstelen op borden en leg de vis erop.
  • 12 Geef de aardappelen erbij.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.