recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Italiaanse wintersoep

Voorgerecht
6 personen
65 min
Ingrediënten
  • - water (1.5 liter)
  • - platte peterselie (6 eetlepels)
  • - witte bonen (pot) (350 gram)
  • - tomatenpuree (70 gram)
  • - laurierblaadjes (2 )
  • - verse tijm (6 takjes)
  • - soepgroenten (400 gram)
  • - olijfolie (7 eetlepels)
  • - soeppakket, 300 gram (1 )
  • - grote tenen knoflook (3 )
  • - groene kool (0.5 )
  • - grote rode ui (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de ui en kool in grove stukken.
  • 2 Snipper de knoflook.
  • 3 Verhit 3 eetlepels olie in een soeppan en bak de poulet uit het soeppakket en ui 5 minuten aan op matig vuur.
  • 4 Zet het vuur hoog, voeg de kool en soepgroenten toe, bak deze 5 minuten mee.
  • 5 Bind de tijm en laurier tot een bosje met keukentouw en voeg, samen met het water, de mergpijp en tomatenpuree toe.
  • 6 Laat de soep 30 minuten zachtjes koken, doe dan de uitgelekte witte bonen en de soepballetjes erbij.
  • 7 Laat dan nog minstens 20 minuten zachtjes koken, maar langer mag ook.
  • 8 Hak ondertussen de peterselie fijn.
  • 9 Verwijder de mergpijp en het bosje kruiden, breng de soep op smaak met peper en zout.
  • 10 Serveer in soepkommen en garneer met een drup olijfolie en peterselie.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.