recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Italiaanse wintersoep

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - water (1.25 liter)
  • - geraspte 30+ kaas (100 gram)
  • - groene pesto (2 eetlepels)
  • - ciabatta of stokbrood (4 plakjes)
  • - runderbraadworst (200 gram)
  • - bleekselderij (2 stengels)
  • - pastinaak (1 )
  • - winterwortel (1 )
  • - gedroogde italiaanse kruiden (1 eetlepel)
  • - groentebouillonblokjes (2 )
  • - tomatenblokjes in tomatensap (1 blik)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - ui (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Fruit de uit zachtjes glazig in een soeppan met olijfolie.
  • 2 Roer de tomatenblokjes met hun sap erdoor, verkruimel de bouillontabletten erboven en schenk er het water bij.
  • 3 Roer ook de Italiaanse kruiden en wat versgemalen peper erdoor en breng de soep aan de kook.
  • 4 Voeg de wortel, pastinaak, bleekselderij en worst aan de soep toe en laat de soep nog 10 minuten zachtjes koken tot de groente gaar is.
  • 5 Bestrijk de plakjes ciabatta met pesto.
  • 6 Schep de soep in wijde kommen.
  • 7 Leg de sneetjes ciabatta in het midden van de soep en strooi de kaas erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.