recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Jacked potato met gehakt

Hoofdgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - belegen kaas, geraspt (50 gram)
  • - cocktailtomaatjes in stukjes (4 )
  • - verse rozemarijn, fijngehakt (1 eetlepel)
  • - paprikapoeder (1 eetlepel)
  • - rode paprika, in blokjes (1 )
  • - tenen knoflook, fijngehakt (2 )
  • - ui, gesnipperd (1 )
  • - rundergehakt (350 gram)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - grote aardappelen (a 200 gram) (4 )
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2 Boen de aardappelen schoon onder stromend water en dep ze droog.
  • 3 Wrijf de aardappelen in met de helft van de olijfolie en leg ze op de bakplaat in de oven.
  • 4 Rooster de aardappelen in circa veertig minuten gaar.
  • 5 Verwarm de rest van de olijfolie in een hapjespan en bak het gehakt rul.
  • 6 Schep de ui, knoflook en paprika erdoor en bak drie minuten zachtjes mee.
  • 7 Strooi het paprikapoeder en de rozemarijn erover en schep de stukjes tomaat erdoor.
  • 8 Sprenkel er twee eetlepels water over.
  • 9 Laat alles een kwartier maximaal zachtjes sudderen tot het gehakt omhuld is door een dikke tomatensaus.
  • 10 Serveer de aardappelen op borden.
  • 11 Snijd de aardappelen in de lengte diep, duw ze wat open en vul ze met het gehaktmengsel.
  • 12 Strooi de kaas erover.
  • 13 Lekker met een groene salade.