recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Japanse champignon-yakitori

Voorgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - verse korianderblaadjes (2 eetlepels)
  • - sesamzaadjes (1 eetlepel)
  • - vloeibare honing (2 eetlepels)
  • - japanse sojasaus (100 ml)
  • - medium dry sherry (75 ml)
  • - neutrale olie (2 eetlepels)
  • - kastanjechampignons (500 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Veeg de champignons schoon en steek aan elke spies vier tot vijf champignons.
  • 2 Verwarm de olie in de koekenpan en leg de spiesen erin.
  • 3 Bak de spiesen rondom licht bruin.
  • 4 Roer intussen in een schaaltje sherry, sojasaus en honing tot een sausje.
  • 5 Schenk dit over de spiesen en verwarm de spiesen op hoog vuur tot ze rondom omhuld zijn met een glanzende, pittige siroop.
  • 6 Keer de spiesen regelmatig en laat het vocht verdampen.
  • 7 Leg op elk bordje drie spiesen naast elkaar en strooi de sesamzaadjes en koriander erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.