recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Japanse rijstsalade met gekaramelliseerde komkommer

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - sap van een halve limoen
  • - komkommers (2 )
  • - sesamolie (2 eetlepels)
  • - japanse sojasaus (2 eetlepels)
  • - roze garnalen (125 gram)
  • - zonnebloemolie (1 eetlepel)
  • - sesamzaad (4 eetlepels)
  • - tauge (200 gram)
  • - shi-take (200 gram)
  • - lente-ui (1 bosje)
  • - witte rijst (200 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat goed droog stomen.
  • 2 Snijd de lente-ui in fijne ringetjes en de shi-take door de helft.
  • 3 Was de taugé en droog hem in de slacentrifuge.
  • 4 Leg de taugé op de snijplank en snijd ze niet al te fijn.
  • 5 Rooster het sesamzaad goudbruin in een droge koekenpan of wok en laat afkoelen.
  • 6 Bak in dezelfde pan de shi-take en taugé in de zonnebloemolie, breng op smaak met een beetje zout.
  • 7 Maak de rijstsalade van de nog warme rijst, gemengd met de shi-take en taugé, garnalen en drievierde van de lente-ui.
  • 8 Breng op smaak met een eetlepel sojasaus, sesamolie en iets zout.
  • 9 Snijd de komkommers in de lengte in kwarten en snijd de zaadlijsten eruit, zodat er een glad oppervlak ontstaat.
  • 10 Bestrijk het snijvlak met de sojasaus.
  • 11 Verhit een grote antiaanbak-koekenpan op hoog vuur en karamelliseer hierin kort de komkommers op het snijvlak.
  • 12 Verdeel de komkommers over de borden en leg de lauwwarme salade gedeeltelijk over de komkommers.
  • 13 Besprenkel met limoensap en garneer met het sesamzaad en de achtergehouden lente-ui.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.