recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kaap-Maleise kipcurry

Hoofdgerecht
4 personen
50 min
Ingrediënten
  • - kipkarbonades (4 )
  • - drumsticks (4 )
  • - olie (3 eetlepel(s))
  • - uien (2 grote)
  • - rode peper (zonder zaadjes) (1 )
  • - knoflook (1 teen)
  • - milde kerriepoeder (1 eetlepel)
  • - kaneel (1 theelepel)
  • - gemalen komijn (1 theelepel)
  • - gemberpoeder (1 theelepel)
  • - tomaten (4 grote)
  • - kokosmelk (400 ml)
  • - water (100 ml)
Bereidingswijze
  • 1 Wrijf de kipstukken in met zout en peper en bak ze in een braadpan met hete olie rondom bruin.
  • 2 Leg ze op een bord.
  • 3 Snijd de rode uien grof.
  • 4 Hak de rode peper en de teen knoflook fijn.
  • 5 Bak de ui, rode peper en knoflook met de specerijen 2 minuten zachtjes in het bakvet.
  • 6 Bak de tomaat 2 minuten mee.
  • 7 Roer de kokosmelk en de afgemeten hoeveelheid water erdoor en breng alles aan de kook.
  • 8 Leg de stukken kip erin en laat de curry 40 minuten afgedekt zachtjes pruttelen tot de kip gaar is.
  • 9 Breng de curry op smaak met zout en peper en serveer met rijst of roti en geroosterde worteltjes.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.