recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kaasfondue met champignons

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - knoflook (1 scheutje)
  • - kastanjechampignons (250 gram)
  • - bosuitjes (2 )
  • - Port Salut (300 gram)
  • - witbier (4 dl)
  • - geraspte belegen kaas (300 gram)
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - maïzena (1 eetlepel)
  • - nootmuskaat
  • - stokbrood (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Bereiden Halveer de knoflook, snijd de kastanjechampignons in plakjes en de bosuitjes in ringetjes.
  • 2 Snijd de korst van de Port Salut en snijd de kaas in stukjes.
  • 3 Wrijf de bodem van een fonduepan of braadpan in met de stukken knoflook.
  • 4 Schenk het bier in de pan (houd een paar lepels achter) en breng het tegen de kook aan.
  • 5 Voeg de Port Salut en de geraspte kaas toe en laat alles al roerende smelten.
  • 6 Verhit de olie in een bakpan en bak de champignons op hoog vuur bruin.
  • 7 Roer de maïzena glad met de rest van het bier en voeg dit al roerende aan de fondue toe tot het een gebonden mengsel wordt.
  • 8 Breng de kaasfondue op smaak met peper en nootmuskaat en roer de champignons en uienringetjes erdoor.
  • 9 Serveer de fondue op een rechaud met stukjes stokbrood erbij.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.