recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kaaskletskop met tomaat en basilicum

Voorgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - sweet pear tomaatjes (9 )
  • - naturel roomkaas (8 eetlepels)
  • - basilicum (1 pot)
  • - bloem (1 theelepel)
  • - oude kaas (stuk) (150 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 170°C.
  • 2 Rasp de oude kaas op een fijne rasp en meng de bloem met twee derde van de kaas.
  • 3 Bekleed een ovenplaat met bakpapier.
  • 4 Maak van het kaasmengsel per persoon twee rondjes van 6 cm doorsnee. Leg ze ver genoeg uit elkaar, ze lopen wat uit.
  • 5 Bak de kaasrondjes in 10 - 12 minuten goudgeel in de oven en laat ze afkoelen.
  • 6 Houd de mooiste topjes basilicum apart. Snijd de rest van de blaadjes in zeer dunne reepjes en meng met de roomkaas en de overgebleven geraspte kaas. Breng op smaak met wat peper.
  • 7 Snijd de tomaatjes in kwarten.
  • 8 Schep op ieder bord een eetlepel kaasmousse in het midden, garneer met 3 tomaatjes en leg er een kaaskoekje op.
  • 9 Bouw zo op ieder bord een torentje van 3 lagen mousse en 2 kaaskoekjes.
  • 10 Zorg dat het tomatenvocht niet teveel in aanraking komt met de koekjes.
  • 11 Garneer de kaaskletskoppen met de achtergehouden basilicum en wat peper.