recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kaasmuffins met groene kruiden

Lunch
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - cherrytomaatjes (12 )
  • - courgette (12 plakjes)
  • - verse basilicum (2 eetlepels)
  • - bladpeterselie (3 eetlepels)
  • - geraspte belegen kaas (150 gram)
  • - zelfrijzend bakmeel (125 gram)
  • - huttenkase (200 gram)
  • - eieren (4 )
Bereidingswijze
  • 1 Extra benodigdheden: muffinvorm met 12 holtes.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200°c.
  • 3 Vet de muffinvorm in.
  • 4 Snijd de cherrytomaatjes in vieren.
  • 5 Hak de bladpeterselie en de basilicum fijn.
  • 6 Klop in een kom de eieren los met hüttenkäse, zelfrijzend bakmeel, twee derde van de geraspte kaas en de kruiden.
  • 7 Roer er drie tot vier eetlepels water door.
  • 8 Schep het beslag in de holtes van de muffinvorm.
  • 9 Duw in elke holte een plakje courgette in het beslag en leg er twee halve cherrytomaatjes op met de snijkant naar boven.
  • 10 Strooi de rest van de kaas erover.
  • 11 Schuif de vorm in het midden van de oven en bak de muffins in twintig tot vijfentwintig minuten goudbruin en gaar.
  • 12 Laat ze iets afkoelen en haal ze uit de holtes.
  • 13 Zet de muffins op een schaal en serveer ze warm of lauwwarm.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.