recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kaasomelet gevuld met paprika en doperwtjes

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - volkorenbrood (8 sneden)
  • - geraspte belegen kaas (100 gram)
  • - eieren (6 )
  • - bladpeterselie fijngehakt (2 eetlepels)
  • - diepvries doperwten (200 gram)
  • - paprika (geel) (1 )
  • - paprika (rood) (1 )
  • - ui (gesnipperd) (1 grote)
  • - boter (50 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de helft van de boter in een hapjespan en fruit de ui zachtjes glazig.
  • 2 Snij beiden paprika’s in blokjes.
  • 3 Schep de paprika’s, doperwtjes en peterselie erdoor.
  • 4 Voeg wat zout en peper toe en smoor de groente afgedekt in 6-8 minuten zachtjes beetgaar.
  • 5 Klop de eieren los met kaas, zout en peper.
  • 6 Verwarm de rest van de boter in een koekenpan en schenk het eimengsel erin.
  • 7 Bak de omelet op matig hoog vuur in 4-6 minuten aan de onderkant goudbruin en aan de bovenkant nog net smeuïg.
  • 8 Schraap met een spatel steeds het gestolde ei naar het midden van de pan en laat het nog vloeibare ei over de panbodem uitvloeien.
  • 9 Verdeel de groente over de omelet en klap deze met behulp van een spatel dubbel.
  • 10 Snijd de omelet in vieren en verdeel over borden.
  • 11 Serveer het brood er apart bij.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.