recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kaasomelet met gesmoorde andijvie en knoflook aardappeltjes

Hoofdgerecht
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - minikrieltjes (600 gram)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - paprikapoeder (2 theelepels)
  • - vloeibare margarine (4 eetlepel(s))
  • - andijvie (1 krop)
  • - ui (1 )
  • - eieren (6 stuks)
  • - geraspte 30+ kaas (100 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 200 °C; pers de knoflook, was de andijvie en snipper de ui.
  • 2 Schep in een lage ovenschaal de krieltjes om met knoflook, paprikapoeder, versgemalen zwarte peper, wat zout en 3/8 van de margarine.
  • 3 Bak de krieltjes in de oven in 20 minuten knapperig bruin.
  • 4 Snijd de andijviebladeren los.
  • 5 Fruit de ui in een pan met 3/8 van de margarine in 4 minuten glazig.
  • 6 Schep de andijvie erdoor en smoor de bladeren in 8 minuten zachtjes gaar.
  • 7 Voeg zout naar smaak toe.
  • 8 Klop de eieren los met kaas en wat zout en peper naar smaak en laat het ei in een hete koekenpan met de rest van de margarine over de bodem uitvloeien.
  • 9 Bak de omelet tot de bovenkant droog is.
  • 10 Schep de andijvie erop en klap de omelet dubbel.
  • 11 Serveer de krieltjes erbij.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.