recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kaasomelet met paddestoelen

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - peterselie (2 eetlepels)
  • - balsamico azijn (1 eetlepel)
  • - geraspte belegen kaas (100 g)
  • - melk (1 dl)
  • - eieren (6 )
  • - sjalotjes (2 stuks)
  • - kastanjechampignons (500 g)
  • - boter (50 g)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met gebakken aardappeltjes.
  • 2 Voorbereiding: Snijd de kastanjechampignons in plakjes; Snijd de sjalotjes in ringen; Hak de peterselie fijn.
  • 3 Verhit de helft van de boter in een wok en roerbak de champignons en sjalot op hoog vuur bruin, laat het vocht verdampen.
  • 4 Klop de eieren los met melk, geraspte kaas en zout en peper naar smaak.
  • 5 Verhit de rest van de boter in een koekenpan.
  • 6 Schenk het ei erin en bak op halfhoog vuur een omelet.
  • 7 Duw met een spatel steeds het gestolde ei vanuit de rand naar het midden en laat het nog niet gestolde ei op de bodem vloeien.
  • 8 Ga zo door tot het ei gestold is, maar wel glanst.
  • 9 Roer de azijn, peterselie, zout en peper door de champignons, schep ze op de omelet en klap deze dubbel.
  • 10 Wijntip: Volle witte wijn als chardonnay, of lichte rode als Beaujolais, Bardolino.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.