recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kaasomelet met spinazie

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - oranje of gele paprika, in kleine blokjes (1 )
  • - rode paprika, in kleine blokjes (1 )
  • - ui, gesnipperd (1 )
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - geraspte kaas (100 gram)
  • - eieren (6 )
  • - gewassen spinazie (600 gram)
  • - minikrieltjes (600 gram)
  • - boter (40 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Extra nodig: keukenmachine.
  • 2 Verwarm de helft van het boter in een hapjespan.
  • 3 Schep de minikrieltjes erdoor en bak ze afgedekt in acht minuten gaar.
  • 4 Schep regelmatig om.
  • 5 Verwijder daarna het deksel en bak de aardappeltjes in nog vier minuten goudbruin.
  • 6 Maal intussen in de keukenmachine een halve zak spinazie fijn.
  • 7 Klop de eieren in een kom los.
  • 8 Roer de fijngemalen spinazie met de geraspte kaas en wat zout en versgemalen zwarte peper erdoor.
  • 9 Verwarm de rest van het boter in een koekenpan en laat het eimengsel over de panbodem uitvloeien.
  • 10 Laat het op matig hoog vuur stollen.
  • 11 Schuif steeds het al gestolde ei naar het midden en laat het nog vloeibare ei naar de rand vloeien.
  • 12 De omelet is goed als de bovenkant bijna droog is, maar nog wel glanst.
  • 13 Klap de omelet dan dubbel en draai het vuur uit, houd warm in de pan.
  • 14 Verwarm tijdens het bakken van de omelet de olijfolie in een wok.
  • 15 Roerbak de ui en paprika drie minuten.
  • 16 Voeg hand voor hand de spinazie toe en laat al omscheppend slinken.
  • 17 Voeg wat zout en peper naar smaak toe.
  • 18 Snijd de omelet in vier punten en serveer met de aardappeltjes en spinazie.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.