recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kaaspannenkoek met appel

Lunch
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - huttenkase (8 eetlepels)
  • - citroensap (2 eetlepels)
  • - grote stevige appels (granny smith of elstar) (2 stuks)
  • - boter (25 gram)
  • - jong belegen bio kaas, grof geraspt (75 gram)
  • - karnemelk (600 ml)
  • - eieren (2 )
  • - bloem (250 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Extra nodig: Handmixer, kleine koekenpan (ø 20 cm) en plasticfolie.
  • 2 Kan de avond van tevoren: Klop in een kom de bloem met eieren en karnemelk met de handmixer tot een glad beslag.
  • 3 Klop de geraspte kaas erdoor.
  • 4 Laat de boter in de koekenpan smelten en roer de gesmolten boter door het beslag.
  • 5 Schenk een juslepel beslag in de koekenpan en laat het beslag over de panbodem uitvloeien.
  • 6 Er is geen extra boter nodig om in te bakken.
  • 7 Bak tot de bovenkant bijna droog is.
  • 8 Keer de pannenkoek met behulp van een spatel en bak ook de andere kant goudbruin.
  • 9 Laat de pannenkoek op een bord glijden.
  • 10 Bak op dezelfde manier nog de anderen pannenkoeken.
  • 11 Laat de pannenkoeken afkoelen en bewaar ze afgedekt in de koelkast.
  • 12 Vlak voor vertrek: Was de appels en snijd ze in vieren en Verwijder de klokhuizen.
  • 13 Snijd de parten in dunne plakjes en sprenkel er wat citroensap over tegen het verkleuren.
  • 14 Bestrijk elke pannenkoek met een eetlepel huttenkase en verdeel er plakjes appel over.
  • 15 Rol de pannenkoek stevig op en verpak strak in plasticfolie.
  • 16 Neem mee in een lunchbox.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.