recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kaassoufflé

Hoofdgerecht
4 personen
65 min
Ingrediënten
  • - eieren (4 )
  • - melk (400 ml)
  • - bloem (40 gram)
  • - boter (40 gram)
  • - geraspte oude kaas (150 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Benodigdheden: 4 kleine ovenvaste schaaltjes, goed ingevet en een handmixer met garden.
  • 2 Verwarm de oven voor op 175°C.
  • 3 Bestrooi de bodem en wand van de schaaltjes met elke met een beetje geraspte kaas.
  • 4 Smelt de boter in een pan met een dikke bodem.
  • 5 Roer de bloem erdoor en laat dit mengsel heel even pruttelen.
  • 6 Schenk al roerend ongeveer de helft van de melk erbij.
  • 7 Roer tot het mengsel glad gebonden is.
  • 8 Roer dan scheutje voor scheutje de resterende melk erdoor en blijf roeren tot het een gladde saus wordt.
  • 9 Laat de saus nog een minuut zachtjes pruttelen.
  • 10 Voeg al roerend de kaas aan de saus toe en blijf roeren tot de kaas gesmolten is.
  • 11 Neem de pan van het vuur en laat de saus iets afkoelen.
  • 12 Splits intussen de eieren boven twee kommen.
  • 13 Doe in de ene kom de dooiers en in de andere de eiwitten.
  • 14 Roer de dooiers door de saus en voeg wat zout en versgemalen peper toe.
  • 15 Klop met de handmixer de eiwitten zo stijf dat er pieken blijven staan.
  • 16 Spatel het eiwit in drie keer luchtig door de saus.
  • 17 Doe het soufflémengsel in de schaaltjes en strijk de bovenkant glad.
  • 18 Schuif de schaaltjes in het midden van de oven.
  • 19 Laat de kleine soufflés in twintig minuten mooi rijzen en goudbruin worden.
  • 20 De buitenkant is licht knapperig, de binnenkant nog smeuïg.
  • 21 Serveer de soufflé met stokbrood en een salade.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.