recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kabeljauw met amandel-dillekorstje

Hoofdgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - olijfolie (3.5 eetlepels)
  • - dille (3.5 eetlepels)
  • - fijne mosterd (2 theelepels)
  • - kurkuma (1 theelepel)
  • - witbrood (2 sneetjes)
  • - blanke amandelen (50 gram)
  • - citroen (1 )
  • - kabeljauwfilets van 125-150 gram per stuk (4 )
Bereidingswijze
  • 1 Extra nodig: keukenmachine en lage ovenschaal.
  • 2 Zorg dat de kabeljauwfilets op kamertemperatuur zijn.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 4 Vet de ovenschaal in.
  • 5 Rasp en pers de citroen.
  • 6 Snijd het brood in stukken.
  • 7 Hak de dille grof.
  • 8 Wrijf de kabeljauwfilets in met wat citroensap, zout en versgemalen peper.
  • 9 Laat ze 5 minuten liggen.
  • 10 Maal de amandelen met het brood in de keukenmachine fijn en kruimelig.
  • 11 Meng de kurkuma, mosterd, dille, citroenrasp, wat zout en peper en olijfolie erdoor.
  • 12 Leg de stukken kabeljauwfilet in de ovenschaal en verdeel het amandel-dillemengsel erover.
  • 13 Druk iets aan.
  • 14 Schuif de schaal in de oven en bak de kabeljauw in 20 minuten goudbruin en gaar.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.