recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kabeljauw met ansjovissaus en sperziebonen

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - water (100 ml)
  • - melk (150 ml)
  • - ansjovisfilet (1 blikje)
  • - kappertjes (2 eetlepels)
  • - ui (1 )
  • - sperziebonen (600 gram)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - bloem (4 eetlepels)
  • - diepvries kabeljauw filets (500 gram)
  • - tafelaardappelen (1 kilo)
Bereidingswijze
  • 1 Zorg ervoor dat de kabeljauwfilet ontdooid is.
  • 2 Schil de tafelaardappelen en snijd ze in blokjes.
  • 3 Kook de aardappelen in 15 minuten gaar.
  • 4 Kruid de kabeljauw met zout peper en wentel de filets door de bloem.
  • 5 Bak de vis in een koekenpan met tweederde van de olijfolie in 8-10 minuten gaar.
  • 6 Halveer de sperziebonen.
  • 7 Kook de sperziebonen in ruim water met wat zout in 8-10 minuten beetgaar.
  • 8 Leg de vis op een bord en houd de filets warm.
  • 9 Laat de ansjovisfilets uitlekken en hak ze fijn.
  • 10 Bak de ui en kappertjes 1 minuut in het bakvet.
  • 11 Roer de ansjovis erdoor en laat ze al roerende smelten.
  • 12 Voeg het water toe en kook zachtjes in tot een jus.
  • 13 Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer ze met de melk en de rest van de olijfolie tot een smeuïge puree.
  • 14 Leg de kabeljauwfilets op borden en schep de ansjovissaus erover.
  • 15 Schep de puree en sperziebonen ernaast.