recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kabeljauw met prei uit de oven

Hoofdgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - ham (2 plakjes)
  • - kabeljauwfilet (400 gra)
  • - platte peterselie (fijngehakt) (2 eetlepels)
  • - preien (4 )
  • - kerriepoeder (1 eetlepel)
  • - vloeibare margarine (4 eetlepels)
  • - tafelaardappelen (800 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2 Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
  • 3 Snijd de prie in ringen van 0.5 cm.
  • 4 Zorg voor gelijke stukken kabeljauwfilet.
  • 5 Halveer de ham in de lengte.
  • 6 Kook de aardappelblokjes in 5 minuten beetgaar.
  • 7 Laat ze in een vergiet goed uitlekken.
  • 8 Meng in een hapjespan de helft van de margarine met de helft van de kerriepoeder en de prei.
  • 9 Smoor de prei afgedekt in 4-6 minuten beetgaar.
  • 10 Schep de peterselie met wat zout en peper erdoor.
  • 11 Verdeel de prei over de bodem van een ovenschaal.
  • 12 Wrijf de kabeljauwfilets in met zout en peper en wikkel elk stuk in een plakje ham.
  • 13 Leg de kabeljauw op de prei.
  • 14 Meng in een kom de rest van de margarine met de rest van de kerriepoeder en de aardappelblokjes erdoor.
  • 15 Verdeel dit mengsel over de kabeljauw en prei en bak de schotel in de oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.