recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kabeljauw met roergebakken groenten

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - sojasaus (2 eetlepels)
  • - bosuitjes (3 stuks)
  • - peultjes (100 g)
  • - winterwortel (250 g)
  • - verse gemberwortel (1 eetlepel)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - olie (5 eetlepels)
  • - kabeljauwfilet (4 stukken)
  • - shoarmakruiden (1 eetlepel)
  • - bloem (4 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met rijst.
  • 2 Voorbereiding: Snipper de knoflook; Rasp de verse gemberwortel; Snijd de winterwortel in plakjes; Maak de peultjes schoon; Snijd de bosuitjes in stukken van 3 cm.
  • 3 Meng de bloem en shoarmakruiden en wentel de stukken kabeljauw erdoor.
  • 4 Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de kabeljauw op matig hoog vuur in 8-10 minuten bruin en gaar.
  • 5 Roerbak de knoflook en gember even in een wok in hete olie.
  • 6 Schep de wortel, peultjes en bosui erdoor en roerbak de groente in 4-5 minuten beetgaar.
  • 7 Schep de sojasaus erdoor en warm de groente nog even door.
  • 8 Schep de groente op vier borden en leg de kabeljauw erop.
  • 9 Wijntip: Aromatische, iets zoete witte wijn, bv. Gewurztraminer of Boerenlandwijn moelleux.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.