recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kabeljauw met tomaat uit de oven

Hoofdgerecht
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - kabeljauwfilet (600 gram)
  • - sinaasappel (0.5 )
  • - bosuitjes (2 )
  • - olijven zonder pit (100 gram)
  • - verse tijmblaadjes (1 eetlepel)
  • - trostomaatjes (8 )
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - versgemalen chilipeper
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de kabeljauwfiet in voor elk persoon 2 stukken.
  • 2 Rasp de sinaaasappel en pers deze uit.
  • 3 Wrijf de vis in met zout, chilipeper en sinaasappelsap en leg ze in een ingevette lage ovenschaal.
  • 4 Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes.
  • 5 Snijd de olijven in stukjes.
  • 6 Verdeel de uiringetjes, sinaasappelrap, olijven en tijm erover.
  • 7 Kruis de tomaten op de bolle kant in en zet ze met de bolle kant naar boven rond de vis.
  • 8 Schenk de olijfolie over de vis en tomaten.
  • 9 Zet de schaal in de oven en schakel deze in op 200 graden.
  • 10 Laat de vis en tomaten in 20-25 minuten gaar worden.
  • 11 Lekker met goudgele frieten en groene salade.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.