recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kabeljauw op romige rigatoni met prei

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - peper & zout
  • - rigatoni (300 gram)
  • - zongedroogde tomaten op olie (10 )
  • - krulpeterselie (6 eetlepels)
  • - kookroom (200 ml)
  • - kerriepoeder (1 eetlepel)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - dikke preien (3 )
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - kabeljauwfilet (500 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 150°C en breng een grote pan water met zout aan de kook.
  • 2 Vet een ovenschaal in.
  • 3 Snijd de vis in 4 stukken.
  • 4 Dep droog en bestrooi beide kanten met zout en wat witte peper.
  • 5 Wentel ze door de helft van de olijfolie.
  • 6 Leg de vis in de ovenschaal en bak circa 12 (dunne stukken) tot 20 minuten (dikke stukken) in de oven.
  • 7 Voeg dunnere stukken eventueel later toe of leg deze op elkaar.
  • 8 Gebruik van de preien alleen het wit en lichtgroen.
  • 9 Snijd ze in de lengte in kwarten maar laat de steelaanzet zitten.
  • 10 Was ze goed af en snijd dan in zeer fijne kwart ringetjes.
  • 11 Bak de prei kort aan in de helft van de olijfolie met de knoflook, voeg dan de kerrie en de room toe.
  • 12 Laat in 8 à 10 minuten gaar worden op matig vuur en breng op smaak met wat zout en peper.
  • 13 Hak de peterselie en tomaten fijn.
  • 14 Kook ondertussen de rigatoni volgens de aanwijzingen op het pak, giet af en meng door de prei-room.
  • 15 Verdeel de pasta over de borden en leg de vis erop.
  • 16 Bestrooi met de tomaat en peterselie, serveer direct.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.