recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kabeljauw uit de oven met een hazelnootcrunch

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - paneermeel (2 eetlepels)
  • - hazelnoten (4 eetlepels)
  • - zonnebloemolie (1 eetlepel)
  • - coburger ham (4 plakken)
  • - boter (2 eetlepels)
  • - kabeljauwfilet van circa 125 gram (4 stukken)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 150 graden.
  • 2 Dep de kabeljauwfilet droog en bestrooi beide kanten met zout en een beetje witte peper.
  • 3 Smeer de onderkant van de ovenschaal in met boter en leg de vis erop.
  • 4 Vouw de plakken ham er van bovenaf omheen.
  • 5 Bak de vis circa 15 (dunne stukken) tot 25 minuten (dikke stukken) in de oven.
  • 6 Verhit de olie in een kleine koekenpan op matig hoog vuur.
  • 7 Hak de hazelnoten, voeg deze toe en schud de pan iedere 10 seconden even goed door.
  • 8 Voeg na 2 minuten het paneermeel en iets zout toe en bak een paar minuten mee.
  • 9 Haal de crunch uit de pan als deze bijna goudbruin is en laat afkoelen.
  • 10 Haal de ham van de vis en verdeel deze over vier borden.
  • 11 Verdeel de vis over de ham en bestrooi met de crunch.
  • 12 Lekker met aardappelpuree en sinaasappel-worteltjes.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.