recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kabeljauwfilet met chorizosaus en courgette

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - platte peterselie (2 eetlepels)
  • - courgette (1 )
  • - IJslandse kabeljauwfilet (400 gram)
  • - tomaten (6 )
  • - ui (1 )
  • - chorizo (150 gram)
  • - zilvervliesrijst (300 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Kook de rijst volgens de aanwijzingen.
  • 2 Hak de chorizo fijn en bak deze zachtjes uit in een pan.
  • 3 Schenk het vet in een kommetje.
  • 4 Snipper de ui en snij de tomaat in fijne stukjes.
  • 5 Bak de ui 2 minuten met de chorizo mee.
  • 6 Schep de tomaat erdoor en laat alles 20 minuten zachtjes sudderen tot een lekkere saus.
  • 7 Snij de kabeljauw in stukken, de courgette in plakjes en hak de peterselie fijn.
  • 8 Wrijf de kabeljauw in met zout en peper en bak de vis in een koekenpan met 3 eetlepels chorizovet in 8-10 minuten gaar.
  • 9 Bestrijk de plakken courgette met de rest van het vet en rooster ze in een hete grillpan mooi bruin en gaar.
  • 10 Leg de kabeljauw op borden en verdeel de saus en peterselie erover.
  • 11 Leg de plakken courgette erop.
  • 12 Geef de rijst erbij.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.