recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kalfs T-bonesteak met mediterrane tomatensalsa

Hoofdgerecht
4 personen
85 min
Ingrediënten
  • - chilipeper
  • - kappertjes (2 eetlepels)
  • - platte peterselie (fijngehakt) (3 eetlepels)
  • - tomaatjes (500 )
  • - venkelknollen (2 )
  • - kalfs t-bonesteaks (4 )
  • - knoflook (3 tenen)
  • - sherry (3 eetlepels)
  • - olijfolie (5 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Klop in een kommetje de olijfolie met sherry, knoflook en peper tot een marinade.
  • 2 Schep drie eetlepels hiervan in een kom.
  • 3 Maak stukken van de venkelknollen.
  • 4 Leg het vlees en de venkel in een wijde, lage schaal en schenk de rest van de marinade erover.
  • 5 Wentel het vlees en de venkel erdoor en laat ze 1 uur bij kamertemperatuur marineren.
  • 6 Schep de zaadjes uit de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • 7 Schep ze met peterselie, kappertjes en wat zout en chilipeper door de dressing.
  • 8 Rooster het vlees en de stukken venkel op de barbecue of in een grillpan in 12-15 minuten bruin en van binnen rosé, keer ze regelmatig.
  • 9 Strooi er zout over en serveer het vlees en de venkel op borden en schep de tomatensalsa ernaast.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.