recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kalfs T-bonesteak+pittige knoflooksaus

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - kalfs T-bonesteaks (koteletten) (4 stuks)
  • - volle melk (200 ml)
  • - provençaalse kruiden (2 theelepels)
  • - chilipoeder (2 theelepels)
  • - aardappel (1 stuks)
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - knoflook (2 bollen)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met aardappeltjes uit de oven.
  • 2 Voorbereiding: Schil de aardappel en snijd ze in kleine blokjes.
  • 3 Snijd een kapje van de bollen knoflook, zet ze in een ovenschaaltje en sprenkel in elke bol 1,5 eetlepel olijfolie.
  • 4 Rooster ze in een hete oven van 220 °C in 20 minuten gaar.
  • 5 Wip de tenen uit de bollen.
  • 6 Verwarm de knoflookolie (uit de bollen) met de knoflooktenen, aardappelblokjes, chilipoeder, kruiden en melk tot de aardappel gaar is.
  • 7 Pureer alles tot een gladde saus en breng op smaak met zout en peper.
  • 8 Wrijf het vlees in met zout, peper en olie en rooster het in een hete grillpan in 8-10 minuten bruin en gaar.
  • 9 Serveer de koteletten met knoflooksaus.
  • 10 Wijntip: Stevige, jonge rode wijn, zoals Réserve du Sud Corbières of Côtes du Rhône Villages.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.