recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kalfsentrecote met knoflookjus

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - verse tijmblaadjes (1 eetlepel)
  • - verse oregano (2 eetlepels)
  • - kookroom (100 ml)
  • - droge witte wijn (100 ml)
  • - knoflook (4 tenen)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - balsamicoazijn (1 eetlepel)
  • - kalfsentrecotes (4 )
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met aardappelgratin en een groene salade.
  • 2 Voorbereiding: Snijd de knoflook in plakjes; Hak de verse oregano fijn.
  • 3 Wrijf het vlees in met azijn en 2 maal zoveel olijfolie en laat de entrecotes 10 minuten liggen.
  • 4 Bak de entrecotes in een koekenpan zonder extra olie op hoog vuur in 4-6 minuten bruin en van binnen rosé.
  • 5 Houd ze warm onder aluminiumfolie.
  • 6 Roer de knoflook en de restvan de olijfolie door het bakvet en smoor de knoflook zachtjes gaar.
  • 7 Schenk de wijn en room erbij en laat al roerende inkoken tot een lichtgebonden jus.
  • 8 Roer de kruiden erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  • 9 Leg de entrecotes op warme borden en schep de knoflookjus erover.
  • 10 Wijntip: Volle witte wijn, zoals Chardonnay, of lichte rode, bijvoorbeeld Chianti of Beaujolais.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.