recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kalfsentrecote met wittewijnsaus, pappardelle en spinazie

Hoofdgerecht
5 personen
30 min
Ingrediënten
  • - slagroom (250 ml)
  • - spinazie (600 gram)
  • - boter (40 gram)
  • - kaneel (0.5 theelepel)
  • - kalfsentrecotes (4 )
  • - pappardelle (300 gram)
  • - vleesfond (200 ml)
  • - witte wijn (200 ml)
  • - tijm (2 takjes)
  • - sjalotjes (5 )
Bereidingswijze
  • 1 Snipper de sjalotjes.
  • 2 Was de spinazie en laat deze goed uitlekken.
  • 3 Kook in een pan een sjalotje met de tijm, wijn en vleesfond zachtjes tot de helft in.
  • 4 Kruid de entrecotes met zout, versgemalen peper en kaneel en bak ze in een koekenpan met de helft van de boter op matig hoog vuur in 8-10 minuten bruin en van binnen nog net rosé.
  • 5 Smelt de rest van de boter in een hapjespan en fruit de overige sjalotjes glazig.
  • 6 Schep de spinazie erdoor en smoor de spinazie in 6 minuten zachtjes gaar.
  • 7 Zeef het ingekookte vocht boven een andere pan, roer de room met wat zout en peper erdoor en kook alles in tot een lichtgebonden saus.
  • 8 Kook de pappardelle beetgaar volgens de aanwijzingen.
  • 9 Schep de uitgelekte pappardelle en spinazie op warme borden.
  • 10 Leg de kalfsentrecotes ernaast en schep de saus erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.