recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kalfsrollade met kruidige eiersaus en asperges

Voorgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - kappertjes (2 eetlepels)
  • - kalfsrollade (vleeswaar) (250 gram)
  • - verse basilicum (2 eetlepels)
  • - verse oregano (1 eetlepel)
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - witte wijnazijn (2 eetlepels)
  • - groene asperges (500 gram)
  • - eieren (2 )
Bereidingswijze
  • 1 Hak de oregano fijn.
  • 2 Hak de basilicum fijn en houd een paar blaadjes over voor de garnering.
  • 3 Kook de eieren in 6-8 minuten bijna hard.
  • 4 Laat ze schrikken en pel ze.
  • 5 Snijd de houtachtige uiteinden zo van de asperges, dat alle asperges even lang zijn.
  • 6 Kook de asperges in ruim water met zout in 4-6 minuten beetgaar.
  • 7 Spoel ze in een vergiet onder koud water, zodat ze mooi groen blijven, en laat ze goed uitlekken.
  • 8 Prak de eieren in een diep bord heel fijn en roer de azijn en olijfolie met wat zout en versgemalen peper en de fijngehakte kruiden erdoor.
  • 9 Voeg een scheutje water toe en roer alles tot een mooie saus.
  • 10 Spreid de plakjes rollade uit op borden en schep de eiersaus in het midden en strooi de kappertjes erover.
  • 11 Leg de asperges op de saus en garneer met blaadjes basilicum.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.