recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kalfsschenkel in Italiaanse tomatensaus

Hoofdgerecht
4 personen
190 min
Ingrediënten
  • - knoflook (1 teen)
  • - ansjovisfilet (1 stuks)
  • - (platte) peterselie (4 eetlepels)
  • - geraspte citroenschil (1 eetlepel)
  • - vleesfond (400 ml)
  • - tomaatstukjes (1 blik)
  • - bleekselderij (1 stengel)
  • - ui (1 stuks)
  • - boter
  • - bloem (2 eetlepels)
  • - kalfsschenkel (500 g)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met rucolasalade en penne.
  • 2 Voorbereiding: Snipper de ui; Snijd de bleekselderij in kleine blokjes; Hak de (platte) peterselie fijn; Hak de ansjovisfilet fijn; Hak de knoflook fijn.
  • 3 Kruid het vlees met zout en peper en wentel de stukken door de bloem.
  • 4 Bak de kalfsschenkel in een braadpan met hete boter (in gedeelten) bruin.
  • 5 Bak de ui en bleekselderij even mee.
  • 6 Leg het vlees op een bord, roer de tomaatstukjes en fond door het bakvet en breng dit aan de kook.
  • 7 Leg het vlees er weer in en stoof het in 2-3 uur heel zachtjes gaar.
  • 8 Meng de citroenrasp, peterselie, ansjovis en knoflook en roer dit vlak voor het serveren door de saus.
  • 9 Warm het geheel nog heel even door.
  • 10 Wijntip: Frisse rode wijn, bijvoorbeeld Chianti of Côtes du Ventoux.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.