recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kalfsschnitzels met rauwe ham en artisjokharten

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - droge witte wijn (150 ml)
  • - boter (50 gram)
  • - rauwe ham (8 plakjes)
  • - salie (8 blaadjes)
  • - kalfsschnitzel(s) (4 )
  • - artisjokharten (1 blik)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Laat de artisjokharten uitlekken; halveer de schnitzels.
  • 2 Snijd de artisjokharten in stukjes.
  • 3 Wrijf de schnitzels in met zout en versgemalen zwarte peper.
  • 4 Leg op elk stuk een blaadje salie en een plakje ham.
  • 5 Verhit de boter in een koekenpan en leg de schnitzels er met de hamkant in.
  • 6 Bak deze kant in 2-3 minuten bruin, keer de schnitzels en bak de andere kant 2-3 minuten.
  • 7 Leg de stukjes artisjok eromheen en bak nog 2 minuten.
  • 8 Houd de schnitzels warm onder aluminiumfolie en schenk de wijn bij de artisjokken.
  • 9 Kook de jus op hoog vuur 2-3 minuten in.
  • 10 Leg de schnitzels op warme borden en schep de jus met artisjokken erover.
  • 11 Serveer met tagliatelle, haricots verts en tomaatjes uit de oven.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.