recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kalfsschnitzels met rauwe ham en jus

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - droge witte wijn (150 ml)
  • - tomaten (2 )
  • - rauwe ham (4 plakjes)
  • - boter (25 g)
  • - verse oregano (2 eetlepels)
  • - rode ui (0.5 stuks)
  • - versgemalen zwarte peper
  • - ongepaneerde kalfsschnitzels (4 stuks)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met tagliatelle en gegrilde courgette.
  • 2 Voorbereiding: Snipper de rode ui heel fijn; Hak de verse oregano fijn.
  • 3 Wrijf het vlees in met zout en peper.
  • 4 Meng de ui met oregano en schep op elke schnitzel een streep kruiden.
  • 5 Leg de plakjes ham erover en plak ze op het vlees vast.
  • 6 Laat de schnitzels 5 minuten liggen.
  • 7 Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd de tomaten in blokjes.
  • 8 Leg de schnitzels met de hamkant in een koekenpan met hete boter.
  • 9 Bak ze 6 minuten en keer ze halverwege.
  • 10 Schenk de wijn langs de rand van de pan erbij en laat het geheel nog 4 minuten zachtjes sudderen.
  • 11 Leg de schnitzels op warme borden.
  • 12 Roer de tomaten door de jus en kook deze nog 3-4 minuten in.
  • 13 Schep de saus over het vlees.
  • 14 Wijntip: volle rosé of lichte, gekoelde rode wijn, zoals Bardolino.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.