recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kalfsstoofschotel met abrikozen

Hoofdgerecht
4 personen
100 min
Ingrediënten
  • - knoflook (2 tenen)
  • - gewelde abrikozen (125 gram)
  • - tijm (4 takjes)
  • - vleesbouillon (van een tablet) (200 ml)
  • - kalfslappen (600 gram)
  • - milde paprikapoeder (1 eetlepel(s))
  • - kaneel (1 theelepel(s))
  • - olijfolie (3 eetlepel(s))
  • - ui (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: snijd de ui in dunne partjes; snijd de knoflook in plakjes.
  • 2 Wrijf het vlees in met paprikapoeder,kaneel en versgemalen zwarte peper en zout naar smaak.
  • 3 Bak de stukken vlees in een braadpan in hete boter op matig vuur licht bruin.
  • 4 Bak de ui en knoflook heel even mee.
  • 5 Verdeel de abrikozen rond het vlees en steek de takjes tijm ertussen.
  • 6 Schenk de bouillon erbij en stoof het vlees afgedekt op heel zacht vuur in 1-1.5 uur gaar.
  • 7 Lekker met zilvervliesrijst of couscous en broccoli.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.