recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kalkoen gevuld met appel en tijm

Hoofdgerecht
6 personen
75 min
Ingrediënten
  • - ontbijtspek (100 g)
  • - kalkoen (2.5 kg)
  • - saucijsjes (500 g)
  • - tijm (1 eetlepel)
  • - friszure appel (1 stuks)
  • - ui (1 stuks)
  • - boter (100 g)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met frieten, broccoli en appelcompote.
  • 2 Voorbereiding: Snipper de ui; Snijd de friszure appel in stukjes; Ontvel de saucijsjes.
  • 3 Verhit 25 g boter in een wok en roerbak de ui, appel en tijm 4 minuten.
  • 4 Meng dit door het saucijzenvlees.
  • 5 Vul hiermee de buikholte van de kalkoen en steek de opening dicht met cocktailprikkers.
  • 6 Bekleed een braadslede kruislings met 2 grote stukken aluminiumfolie en leg de kalkoen erin.
  • 7 Verdeel de rest van de boter, zout, peper en plakjes spek over de kalkoen en vouw het folie rond de kalkoen dicht.
  • 8 Braad de kalkoen 30 minuten in een voorverwarmde oven van 225 °C, schakel de oven terug tot 175 °C en braad nog 2 uur.
  • 9 Verwijder folie en spek en braad de kalkoen op 200 °C in nog 20-30 minuten bruin en gaar.
  • 10 Wijntip: Soepele rode wijn (Côtes du Rhône, Chianti, pinotage).