recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kalkoen gevuld met kerrierijst

Hoofdgerecht
4 personen
195 min
Ingrediënten
  • - ontbijtspek (100 g)
  • - babykalkoen (1 )
  • - geschaafde amandelen (50 g)
  • - sinaasappel (1 stuks)
  • - kippenbouillon (250 ml)
  • - gedroogde abrikozen (125 g)
  • - witte rijst (150 g)
  • - kerriepoeder (1 eetlepel)
  • - ui (1 stuks)
  • - boter (100 g)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met broccoliroosjes en ronde worteltjes.
  • 2 Voorbereiding: Maak de boter zacht; Snipper de ui; Snijd de gedroogde abrikozen in stukjes; Pers de sinaasappel en rasp de schil; Rooster de geschaafde amandelen; Snijd de ontbijtspek in plakjes.
  • 3 Fruit de ui en kerriepoeder in 25 g boter.
  • 4 Roer de rijst, abrikozen, bouillon en sinaasappelsap erdoor.
  • 5 Kook de rijst in 15 minuten gaar.
  • 6 Schep de amandelen en sinaasappelrasp erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  • 7 Vul de buikholte van de kalkoen met de rijst.
  • 8 Bestrijk de buitenkant rondom royaal met boter.
  • 9 Bekleed een braadslede kruislings met grote stukken aluminiumfolie, leg de kalkoen erin en bedek deze met spek.
  • 10 Vouw het folie met genoeg ruimte boven de kalkoen goed dicht.
  • 11 Braad de kalkoen 2-2,5 uur in een oven van 175 °C.
  • 12 Vouw het folie open en laat de kalkoen in nog een half uur op 200 °C knapperig bruin worden.
  • 13 Wijntip: Volle rode wijn, bijvoorbeeld Nero d’Avola of Merlot.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.