recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kalkoen-worteltajine

Fusion
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - zout (1 eetlepel)
  • - water (100 ml)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - citroen (1 stuks)
  • - shoarmakruiden (1 eetlepel)
  • - gedroogde abrikozen (100 g)
  • - winterwortel (500 g)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - ui (1 stuks)
  • - kalkoenfilet (400 g)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Snijd de kalkoenfilet in blokjes; Snijd de ui in halve ringen; Snijd de knoflook in plakjes; Hak de winterwortel in plakjes; Halveer de gedroogde abrikozen; Pers en rasp de citroen.
  • 2 Schep in een hapjespan de kalkoen, ui, knoflook, wortel en abrikozen om met de shoarmakruiden, citroenrasp, 2 eetlepels olijfolie, de afgemeten hoeveelheid zout en 2 eetlepels citroensap.
  • 3 Schenk er de afgemeten hoeveelheid water bij en stoof het gerecht afgedekt in 25-30 minuten op matig hoog vuur gaar.
  • 4 Schep alles af en toe om.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.