recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kalkoenfilet met kruidenkorstje

Hoofdgerecht
4 personen
90 min
Ingrediënten
  • - vleesthermometer (1 )
  • - braadslede met een rekje (1 )
  • - gevogeltefond (200 gram)
  • - droge witte wijn (100 ml)
  • - kalkoenfilet van 400 gram, op kamertemperatuur (1 )
  • - (rijst)olie (2 eetlepel(s))
  • - limoen (rasp en sap) (1 )
  • - knoflook (1 teen)
  • - sesamzaad (2 eetlepel(s))
  • - korianderzaad (1 eetlepel)
  • - komijnzaad (1 eetlepel)
Bereidingswijze
  • 1 Hak de knoflook fijn.
  • 2 Kneus in een vijzel de komijn- met de koriander- en sesamzaadjes met de stamper.
  • 3 Voeg de knoflook met wat zout, versgemalen zwarte peper, de limoenrasp en olie toe en wrijf alles tot een rulle pasta.
  • 4 Wrijf de kalkoenfilet in met zout, peper en limoensap.
  • 5 Verdeel het specerijenmengsel over de bovenkant en druk het goed aan.
  • 6 Leg de kalkoenfilet op het rekje in de braadslede en schenk de wijn op de bodem.
  • 7 Tot zover kunt u het gerecht voorbereiden.
  • 8 Steek een vleesthermometer tot in het midden van de kalkoenfilet.
  • 9 Schuif de braadslede in de oven en schakel de oven in op 150 °C.
  • 10 Laat de kalkoenfilet in circa 1 uur gaar worden, de thermometer wijst dan 65-70 °C aan.
  • 11 Schakel de oven in op 225 °C en laat het korstje in nog 10 minuten mooi bruin worden.
  • 12 Laat de kalkoenfilet op een plank even rusten.
  • 13 Schenk de fond bij het braadvocht in de braadslede en laat het vocht op het vuur inkoken tot een licht gebonden jus.
  • 14 Serveer de kalkoenfilet in plakken op warme borden en schep er wat jus over.
  • 15 Lekker met appelcompote, sperziebonen en gele rijst.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.