recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kalkoenfilet met spinazie uit de oven

Hoofdgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - minikrieltjes (600 gram)
  • - geraspte 30+ kaas (50 gram)
  • - Griekse yoghurt (150 gram)
  • - spinazie (600 gram)
  • - knoflook (1 teen)
  • - ui (1 )
  • - vloeibare margarine (3 eetlepels)
  • - nootmuskaat
  • - kalkoenfilet (350 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2 Snipper het ui.
  • 3 Hak de knoflook fijn.
  • 4 Was de spinazie en laat deze goed uitlekken.
  • 5 Kruid het vlees met zout peper en nootmuskaat en bak het in een hapjespan met tweederde van de margarine in 4-6 minuten mooi bruin.
  • 6 Leg het vlees op een bord.
  • 7 Fruit de ui en knoflook in het bakvet.
  • 8 Schep de spinazie erdoor en laat de blaadjes al omscheppend slinken en wat vocht verdampen.
  • 9 Verdeel de spinazie in een ingevette ovenschaal en leg de stukken kalkoen erin.
  • 10 Meng de yoghurt met zout, peper en nootmuskaat en strijk dit over het vlees uit.
  • 11 Strooi de kaas erover.
  • 12 Bak de schotel in de oven in 25 minuten goudbruin en gaar.
  • 13 Bak intussen de krieltjes in een koekenpan met de rest van de margarine afgedekt in 10 minuten goudbruin en gaar.
  • 14 Serveer de krieltjes bij de kalkoen-spinazieschotel.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.