recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kalkoenschnitzels met stoomgroenten

Hoofdgerecht
2 personen
15 min
Ingrediënten
  • - versgemalen peper
  • - citroensap (1 eetlepel)
  • - stoomgroenten naar keuze (1 pak)
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - rauwe ham (2 plakjes)
  • - groene pesto (2 eetlepels)
  • - ongepaneerde kalkoenschnitzels (2 stuks)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker aardappelpuree.
  • 2 Bestrijk de schnitzels met pesto en leg er een plakje ham op.
  • 3 Laat dit heel even zo liggen.
  • 4 Verhit de olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de schnitzels ( eerst de hamkant ) in 10 minuten bruin en gaar.
  • 5 Keer ze halverwege.
  • 6 Stoom de groenten volgens de aanwijzingen op het pak beetgaar.
  • 7 Doe de groenten daarna over in een schaal en sprenkel het citroensap en 0,5 eetlepel olijfolie erover.
  • 8 Strooi er zout en peper over en schep de groenten om.
  • 9 Wijntip: Volle witte wijn, zoals de Huiswijn Wit Droog of Chenin Blanc uit Zuid-Afrika.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.