Hoofdgerecht Gemiddeld
Ingrediënten
Voor hoeveel personen?
Bereidingswijze
Stap 1 Snipper de ui ragfijn en pers de knoflook uit. Stap 2 Snijd de citroenmelisse (of koriander) grof. Stap 3 Meng de poedersuiker, kaneel, komijn en chilipoeder. Stap 4 Gebruik er een paar theelepels van om de karbonades mee te bestuiven en wrijf het mengsel daarna goed in het vlees. Stap 5 Snijd de pruimen door en verwijder de pitten. Stap 6 Snijd de pruimen in piepkleine stukjes. Stap 7 Meng de pruimen met de ui, knoflook, vissaus en het resterende kruidenmengsel. Stap 8 Breng op smaak met zout en misschien meer chilipeper. Stap 9 Zout de karbonades en wrijf ze dun in met olijfolie. Stap 10 Gril ze op de barbecue of bak ze in de pan in circa 8 minuten gaar; keer ze halverwege. Stap 11 Serveer de karbonades met de pruimensalsa en strooi de melisse of koriander erover. Stap 12 Lekker met kruidenrijst.
Aanvullende benodigdheden Geen
Voedingswaarden (per portie)
Energie 0 kcal
Eiwit 0 g
Koolhydraten 0 g
Vet 0 g
Waarvan verzadigd 0 g