recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kedgeree met gerookte makreel

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - sap van halve citroen
  • - gerookte makreelfilet of 2 gerookte makrelen (400 gram)
  • - verse gember (1 eetlepel)
  • - verse koriander (5 eetlepels)
  • - kerriepoeder (1.5 eetlepel)
  • - ui (1 )
  • - zonnebloemolie (2 eetlepels)
  • - eieren (4 )
  • - doperwten, diepvries (150 gram)
  • - witte rijst (300 gram)
  • - koenjit (1 eetlepel)
Bereidingswijze
  • 1 Verhit een pan water met de koenjit en wat zout, kook hierin de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
  • 2 Laat de doperwten de laatste 3 minuten meekoken.
  • 3 Breng in een andere pan ook water aan de kook en kook hierin de eieren 7 minuten.
  • 4 Spoel direct koud af, pel de eieren en bewaar ze in het koude water.
  • 5 Verhit de olie op matig vuur in een koekenpan en bak hierin de gesnipperde ui met de kerrie tot de ui zacht wordt, in circa 5 minuten.
  • 6 Voeg dan de gekookte rijst toe.
  • 7 Breng op smaak met 3 eetlepels koriander en de gember.
  • 8 Verwijder vel en graatjes van de makreel en snijd het vissenvlees in grove stukken.
  • 9 Zet het vuur van de rijst uit, voeg de makreel en het citroensap toe.
  • 10 Breng op smaak met zout en eventueel nog wat sap van een halve citroen of kerrie.
  • 11 Snijd de eieren in kwarten.
  • 12 Serveer de kedgeree in diepe borden met de eieren erop, garneer met de overgebleven koriander.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.