recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kerriekip met ananas en prei uit de oven

Hoofdgerecht
4 personen
90 min
Ingrediënten
  • - kokosmelk (200 ml)
  • - prei (2 )
  • - ananas (250 gram)
  • - scharrelkip (1.3 kilo)
  • - arachideolie (4 eetlepels)
  • - limoen (1 )
  • - verse gember (1 eetlepel)
  • - Indiase currypasta (2 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • 2 Zorg dat de hele kip op kamertemperatuur is.
  • 3 Snijd de preien in ringen van 2 cm.
  • 4 Pers de limoen en rasp deze.
  • 5 Rasp de gember.
  • 6 Snijd de ananas in stukjes.
  • 7 Meng in een kommetje de currypasta of kerriepoeder met de gember, limoenrasp, 1 eetlepel limoensap, de helft van de olie en wat zout.
  • 8 Schep een halve eetlepel van dit mengsel in de buikholte van de kip en wrijf de buitenkant van de kip in met de rest van dit mengsel.
  • 9 Zet de kip in een braadslede.
  • 10 Schep de stukjes ananas en prei in een kom om met een beetje limoensap en de rest van de olie.
  • 11 Verdeel ze rond de kip.
  • 12 Schenk het ananassap uit het bakje ananas op de bodem.
  • 13 Schuif de braadslede in de oven en bak de kip in 1-1.25 uur goudbruin en gaar.
  • 14 Schep de ananas en prei af en toe om en schep dan wat braadvocht over de kip.
  • 15 Leg de kip op een schaal en schep de ananas en prei eromheen.
  • 16 Houd de kip zo warm in de uitgeschakelde oven.
  • 17 Zet de braadslede op het vuur en roer de kokosmelk door het braadvocht.
  • 18 Breng het geheel bruisend aan de kook en laat het inkoken tot een licht gebonden saus.
  • 19 Serveer de saus in een kom bij de kip.
  • 20 Lekker met notenrijst en broccoli.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.