recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kerriekip uit de oven met couscouspilav

Hoofdgerecht
4 personen
95 min
Ingrediënten
  • - kippenbouillon (500 ml)
  • - couscous (250 gram)
  • - gedroogde abrikozen (200 gram)
  • - gemalen komijn (1 theelepel)
  • - kaneel (2 theelepels)
  • - courgette (1 )
  • - uien (2 )
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - hele kip (1 )
  • - sinaasappel (1 )
  • - platte peterselie (3 eetlepels)
  • - kerriepoeder (2 eetlepels)
  • - verse gemberwortel (2 eetlepels)
  • - knoflook (2 tenen)
Bereidingswijze
  • 1 Extra nodig: cocktailprikkers.
  • 2 Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • 3 Zorg dat de kip op kamertemperatuur is.
  • 4 Snijd de courgette in blokjes.
  • 5 Rasp de gemberwortel.
  • 6 Hak de peterselie fijn.
  • 7 Pers en rasp de sinaasappel.
  • 8 Meng in een kommetje de knoflook met een beetje gember, de kerriepoeder, tweederde van de peterselie, een eetlepel sinaasappelrasp en wat zout.
  • 9 Maak het vel van de kip los door je vingers tussen het vlees en de huid te bewegen.
  • 10 Wrijf de hele kip onder het vel in met het kerriemengsel en trek het vel er weer over heen.
  • 11 Steek het vast met cocktailprikkers.
  • 12 Bestrijk de kip rondom met 2 eetlepels olijfolie en strooi er wat zout over.
  • 13 Zet de kip op zijn rug in een braadslede op een rooster en schenk wat water op de bodem van de braadslede.
  • 14 Bak de kip in de oven in 1 uur en 15 minuten mooi bruin en gaar.
  • 15 Verwarm de helft van de olijfolie in een hapjespan en bak de ui en courgette 2-3 minuten.
  • 16 Schep de kaneel, komijn, abrikozen en couscous erdoor en bak alles omscheppend nog 1-2 minuten.
  • 17 Schenk de kippenbouillon en het sinaasappelsap erbij en laat de pilav in nog 8-10 minuten zachtjes gaar sudderen.
  • 18 Serveer de pilav in een schaal bij de kip en strooi de resterende peterselie erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.