recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kerrierijst met kip en komkommer

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - komkommer (1 )
  • - sojasaus (3 eetlepels)
  • - kipfilet (300 gram)
  • - kippenboullion (van een tablet) (500 ml)
  • - basmatirijst (300 gram)
  • - kerriepoeder (1 eetlepel)
  • - teen knoflook, fijngehakt (1 )
  • - ui, gesnipperd (1 )
  • - boter (40 gram)
  • - winterwortel (500 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Schil de wortels met een dunschiller en rasp ze grof (in de keukenmachine).
  • 2 Verwarm de helft van het boter in een wijde pan en bak de ui, wortelen en knoflook al omscheppend drie minuten.
  • 3 Strooi de kerriepoeder erover en bak nog een minuut.
  • 4 Schep de rijst erdoor en schenk de bouillon erbij.
  • 5 Kook de rijst in een kwartier zachtjes gaar en laat nog tien minuten afgedekt staan.
  • 6 Snijd de kipfilet in vier stukken en wrijf ze in met sojasaus.
  • 7 Verwarm de rest van het boter in een kleine koekenpan en bak de stukken kipfilet op matig hoog vuur in tien minuten rondom bruin en gaar.
  • 8 Snijd de komkommer in de lengte in vieren en dan in stukken van vijf cm lang.
  • 9 Snijd de kipfilet in plakken.
  • 10 Serveer de kerrierijst met de kip en komkommer.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.