recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kerrierijst met sperziebonen en een gebakken visje

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - water (450 ml)
  • - seroendeng (2 eetlepels)
  • - gesneden ananas (250 gram)
  • - kibbeling of lekkerbekjes (voorgebakken uit pak) (500 gram)
  • - gebroken sperziebonen (500 gram)
  • - snelkookrijst (300 gram)
  • - milde kerriepoeder (1 eetlepel)
  • - ui (1 grote)
  • - olijfolie (2 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2 Verwarm de olijfolie in een pan en fruit de ui zachtjes glazig.
  • 3 Roer de kerriepoeder erdoor en bak zachtjes tot het lekker gaat ruiken.
  • 4 Schep dan de rijst erdoor en bak tot de korrels rondom bedekt zijn met een glanzend geel laagje.
  • 5 Voeg het water toe en kook de rijst in acht minuten gaar.
  • 6 Laat de rijst daarna nog tien minuten staan.
  • 7 Kook de sperziebonen in een pan met ruim kokend water en wat zout in acht tot tien minuten beetgaar.
  • 8 Verdeel de kibbeling in een bakblik en schuif dit in het midden van de oven.
  • 9 Bak de kibbeling in zes tot acht minuten knapperig.
  • 10 Giet de sperziebonen af en doe ze over in een schaal.
  • 11 Schep de ananas en de seroendeng erdoor.
  • 12 Schep de rijst in diepe borden en leg de kibbeling erop.
  • 13 Serveer de sperziebonen erbij.