recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kerriesoep met zomergroenten en garnalen

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - verse korianer (2 eetlepels)
  • - seroendeng (4 eetlepels)
  • - wokgarnalen knoflook (200 gram)
  • - zomerprei (1 )
  • - bospenen (4 )
  • - peultjes (75 gram)
  • - griekse yoghurt (150 ml)
  • - kippenbouillon (uit een pot) (800 ml.)
  • - (rijst)olie (4 eetlepels)
  • - kerrie (1 volle eetlepel)
  • - verse gemberwortel (1 eetlepel)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - uien (2 )
Bereidingswijze
  • 1 Snipper de uien en rasp de gemberwortel.
  • 2 Halveer de peultjes.
  • 3 Snijd de bospenen in schuine plakjes en de zomerprei in ringen.
  • 4 Hak de knoflook fijn en de koriander grof.
  • 5 Fruit de ui, knoflook, gember en kerrie zachtjes in een soeppan met de helft van de olie tot het lekker gaat ruiken.
  • 6 Voeg de bouillon en yoghurt toe.
  • 7 Breng alles al roerende aan de kook en laat de soep 4 minuten zachtjes koken.
  • 8 Pureer het geheel met de staafmixer tot een gladde soep en voeg de peultjes, wortel en prei toe.
  • 9 Laat de soep nog 3-4 minuten zachtjes koken.
  • 10 Bak intussen de wokgarnalen in een koekenpan met de rest van de olie in 3-4 minuten gaar.
  • 11 Schep de kerriesoep in diepe borden en verdeel de garnalen erover.
  • 12 Strooi de seroendeng en koriander in de soep.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.