recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kersenclafoutis

Nagerecht
6 personen
65 min
Ingrediënten
  • - lage taartvorm (24 cm) ingevet
  • - poedersuiker
  • - melk (200 ml)
  • - creme fraiche (125 ml)
  • - gesmolten boter (40 gram)
  • - bloem (75 gram)
  • - fijne kristalsuiker (60 gram)
  • - eieren (3 )
  • - kirsch (2 eetlepels)
  • - kersen (500 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Was de kersen, verwijder de pitten met een kersenontpitter en meng de kersen eventueel met de kirsch.
  • 2 Verwarm de oven voor op 175 ?C.
  • 3 Klop in een kom de eieren met de suiker met de handmixer tot een bijna wit en schuimig mengsel.
  • 4 Klop dan eerst de bloem met een beetje zout erdoor en vervolgens ook de gesmolten boter, crème fraîche en melk.
  • 5 Schenk dit mengsel in de taartvorm en verdeel de kersen met kirsch erover.
  • 6 Bak de clafoutis in de oven in 45 minuten goudbruin en gaar.
  • 7 Bestrooi de clafoutis uit de oven met poedersuiker en serveer lauwwarm.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.